pondělí 3. prosince 2012

Balzámy a mazátka na rty

Venku už máme pořádnou zimu, uvnitř suchý vzduch z topení a rty se vysušují. Tedy alespoň moje dost.

Takže pořád mažu a mažu, balzámy mám v kabelce, na poličce, všude možně. Sešlo se mi jich najednou nějak moc. Některé jsou super, moje stálice a některé asi poletí do koše.

























A které jsou tedy podle mě dobré a které ne?


Vlevo nahoře je můj oblíbený Zázračný kelímek od Oriflame. Je to takový soudeček o objemu 15 ml. Mám už několikátý. Používám ho nejen na rty, ale i na odřený nos od rýmy nebo suché lokty. Je to právem nejprodávanější výrobek od Oriflame. Vyrábí se v příchuti vanilky, mande, čokolády, karamelu a třešně. Já jsem měla vanilku, ta je bezva. Čokoládový mi vůbec nevoněl. Teď mám neparfémovaný. Jedna starší paní, která prodává Oriflame, mi radila, že je dobré si balzámem promasírovat rty i jejich okolí, aby se netvořily později vrázky kolem rtů, čemuž ona říká slepičí řitě:-) Tak to mě fakt dostalo, ale opravdu to tak dělám. Ona totiž měla rty skvělé a bez vrásek. Jen se balzám trochu špatně doluje z toho kelímku. Pro dlouhé nehty to není nic moc. A taky se musí dávat pozor, aby se do kelímku nezanesla nějaká nečistota. Myslím, že Oriflame dělá tento balzám už i ve vysouvací variantě.

Balzámek Figs & Rouge jsem dostala v listopadovém senzaboxu. Z přichutě peppermint and tea tree jsem byla nejdřív trochu rozpačitá, ale něco na něm musí být, protože ho používám ráda několikrát denně. Rty jsou fakt vláčné. Až mi dojde, budu se poohlížet po dalším balení, ale asi bych vyzkoušela jinou příchuť.
  
Třpytivý balzám Labello si kupuju už moc let. Je prostě super. Rty pěkně zjemní a třpytivý efekt vypadá bezvadně.

Balzám od Essence je taky se třpytkama, ale na rtech se neleskne tak jako Labello. Je ale taky moc príjemný.Pořídila bych jej klidně znovu.


























Balzám od Vichy je na rtech příjemný, konzistence je jemná a hladká. Mě ale prostě nevyhovuje způsob aplikace. Musí se vytlačit z tubičky a já někdy zatlačím moc a co pak s tím.

Balzám Garnier má sice ochranný UVA faktor, obsahuje vitamin E a na rtech je příjemný, ale nijak mě neoslnil. Je takový obyčejný a nějak nemám chuť si s ním rty natírat.



Vysouvací balzám Labello je sice skvělý, ale tento vytlačovací mě zklamal. Na rtech lepí a to vymačkávání z tubičky mi nesedí, jak už jsem psala u balzámu od Vichy.

Balzám helle patří k těm hodně obyčejným. Už ani nevím, jak se ke mě dostal. Vlastně ho ani nemám potřebu používat.

Jaké balzámy máte vy? Máte jich taky víc a které jsou vaše oblíbené?

2 komentáře:

  1. Ahoj, tak s kelímkem od Oriflame naprosto souhlasím, je to super záchrana teď v mrazech. O balzámech jsem psala na blogu, mám jich spousty, protože mám se rty a koutky problémy od malička. Proto pokud nějakej vyzdvihnu, musí to být už něco. :)
    Jinak po tom Figs & Rouge neskutečně toužím, snad se mi někdy poštěstí ho mít. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, neviem či vieš ale viacero druhov balzamov na rty ešte pery viac vysušuje. Radila by som používať len jeden druh balzamov :D
    MissAda

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...