pátek 16. listopadu 2012

Vlasový olej Orofluido - zlatý zázrak?

Elixír krásy, zázrak pro vaše vlasy nebo tekuté zlato - takové přívlastky dostává vlasový olej Orofluido od Revlon Profesional. 

Má dodat vlasům nádherný lesk a hedvábnou jemnost. Já jsem olejíček dostala jako záchranu mých vysušených vlasů. Na první pohled jsem byla příjemně překvapená skleněnou lahvičkou s krásným vzorem, za kterou se v koupelně nemusí nikdo stydět. Olej docela výrazně voní po vanilce s příměsí orientu, ale na můj vkus je vůně přiliš těžká. Má zlatavou barvu a hustější konzistenci, čímž trochu připomíná tekutý med.


Jak olej používám?


Olej se může používat na mokré i suché vlasy. Já jsem při použití na umytých a vysušených vlasech nepoznala žádnou změnu. Ale na suchých vlasech má olej znatelný efekt, dodá jim opravdu velký lesk, nazlátlou barvu a vlasy neumastí. Bohužel však moje vlasy dost zatíží a vlasy tak ztratí na objemu, což vůbec nechci. Takže olej používám, když už jsou moje vlasy v posledním stádiu před potřebným umytím, přeleželé a takové slisované. Olej je docela oživí a vypadají zase celkem dobře.
Na vlasy stačí dát malé množství oleje.

Rozetřený na dlani se opravdu pořádně leskne.

Co vlastně olej obsahuje? 

 

Tady je složení oleje. Na začátku jsou vždy složky, kterých je v přípravku nejvíce:
Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Argania Spinosa Kernel Oil, Cypores Esculentus Root Oil, Parfume, Isopropyl Palmitate, Linum Usitassimum (Linseed), Seed Oil, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Cl 47000 (Yellow 11), cl 26100 (red 17).

Tedy nejsem žádný chemik, ale moc dobře poznám na začátku seznamu silikony částečně rozpusné ve vodě. Silikony se přidávají do většiny vlasových přípravků. Dělají šampón nebo kondicionér hladším a lépe aplikovatelným. Vlasy se pak líp rozčesávají, jsou uhlazené a lesklé. Ale silikony také vlas obalí a zabrání pronikání výživných látek a také vlasy zatěžují, takže ztrácejí na objemu. Však taky všechny vlasové řady na podporu objemu silikony neobsahují. Internet je plný diskusí, jestli silikony ano nebo ne, ale za mne ne.

Takže až za silikony je arganový olej, lněný olej a olej ze šáchoru jedlého. Tyto oleje jsou bezesporu pro vlasy velmi prospěšné a také prodejci je zmiňují takový způsobem, jako by přípravek neobsahoval nic jiného. Ale bohužel hlavní roli tady hrají silikony a to je škoda.






















Toto je už druhá lahvička, kterou jsem dostala. Tu první mám vypotřebovanou více než z poloviny. Ale sama bych si tento vlasový olej nekoupila. Není všechno zlato, co se třpytí:-) Někomu však určitě vyhovovat bude. Můžete zkusit pořídit 5ml vzorek a uvidíte, například zde.


4 komentáře:

  1. Já zůstávám věrná klasickému olivovému oleji :-) Ale lahvička vypadá moc hezky a pro oko lákavě.
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já o tom vzorku docela vážně přemýšlela... Silikony jsou teď všude, nikomu to dřív nevadilo, až teď se o tom hodně mluví. Já si ty uhlazující "potvory" dávám jen do délek, spíš až úplně ke konečkům, které se mi hodně třepí, a celkově se moje vlasy strašně cuchají, takže se bez "uhlazovátek" bohužel neobejdu, pokud si nechci vyrvat poslední vlas na hlavě. Jinak chválím článek, pěkně napsaný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu:-) Mám možnost vzorek sehnat, tak asi udělám Giveaway:-)

      Vymazat
    2. To vůbec není špatný nápad! Myslím, že spousta z nás by to určitě ocenila. :)

      Vymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...