sobota 10. listopadu 2012

Kokosový olej na vlasech


V době, kdy jsem měla vlasy velmi suché, jsem hledala něco, co by je pořádně vyživilo a dodalo lesk. 

Přitom jsem chtěla něco přírodního bez chemie. Na diskuzích jsem narazila na kokosový olej lisovaný za studena. Koupila jsem si Bio kokosový olej značky Saloos. Má tuhou konzistenci a sněhobílou barvu. Při teplotě 25 stupňů se stává tekutým.

Jak kokosový olej používám?

 

Mým vlasům opravdu prospívá. Jednou za čas si večer do suchých konců vetřu olej, vlasy stočím do drdůlku na temeni hlavy a nechám působit přes noc. Ikdyž se olej do vlasů docela vsákne a na omak mastné nejsou, tak druhý den vlasy umyju, aby nepůsobily mastně. Pokud chci vlasům dodat jen trochu lesku, tak v dlaních rozpůstím malé množství oleje a vetřu do vlasů, krásně je to oživí a neumastí. Olej nádherně voní.

Olej používám občas i místo pleťového krému a tělového mléka. Jeho velkou výhodou je to, že se vsákne jak do kůže, tak do vlasů, oproti třeba olivovému oleji. Kokosový olej je doporučován na regeneraci suché pokožky, jako ochrana před mrazem nebo po opalování. Dá se použít i při vaření nebo při redukční dietě, ale to jsem zatím nezkoušela, třeba někdy příště:-) Koupíte ho například zde.

Máte s kokosovým olejem zkušenosti? Používáte ho? Uvažujete o jeho pořízení? Napište!

2 komentáře:

  1. Kokosový olej používám taky a je super, hlavně ta vůně:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se kokosový olej nejvíce osvědčil na zklidnění podráždění u oholených partií :)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...