sobota 24. listopadu 2012

Hedvábné vlasy z Čarovného mlýna

Pod pojmem šampón si každý představí plastovou tubu s tekutým obsahem. Ale musím hlásit do světa, tedy pro nezasvěcené, že jsou i šampóny úplně jiné. 

A to tuhé, na první pohled vypadají jako mýdlo, ale obyč mýdlo to není. Já jsem vyzkoušela dva tyto šampónky od jedné šikovné paní, která má malou mýdlárnu Čarovný mlýn. Šampóny jsou dostání na Fler.cz, ale je o ně takový zájem, že se na ně "stojí fronta" a musí se číhat jako na kořist:-)

foto: Čarovný mlýn

Šampóny jsou vyrobeny z čistě přírodních ingrediencí bez použití chemie. Na výběr jsou dva. První z nich se jmenuje Hedvábné vlasy.  Hlavní ingrediencí je olivový olej, ve kterém se luhují kopřivové listy. Dále pak ricinový olej pro dobré umytí vlásků a další pěstící oleje. Voní po meduňce. Šampón vlasy umyje tak akorát, aby je nepřesušil. Pak by se vlasy měly i méně mastit a nemusí se tak často mýt. Oslavné ódy uživatelek si můžete přečíst zde.

A jaké zkušenosti jsou ty moje? Mytí dá trochu víc práce, déle trvá, než se šampón rozpění a než se vlasy pořádně umyjou. Při mytí vlasy nekloužou jako s komerčním šampónem, ale spíš tak nějak drhnou. Snažila jsem se vlasy moc nezamotat, abych opravdu nemusela kondicionér dávat. A po uschnutí? Takovou hřívu mi prostě žádný jiný přípravek zatím neudělal. Moje přirozeně vlnité a husté vlasy objem skoro zdvojnásobily. A vlasy jsem měla jakoby natužené. Zvlnění se taky podpořilo. Já jsem tedy musela dát trochu uhlazujícího přípravku, ale to díky mému typu vlasů.

Šampón jsem pak dala na vyzkoušení sestře, protože si stěžovala na splihlé vlasy. Byla nadšená a chtěla další kousek.

foto: Čarovný mlýn

























Druhý šampón má název Kašmírové vlasy. Základem je taky olivový olej. Na rozdíl od prvního tento obsahuje lopuch a hennu. Tuhle hnědou kostku teď používám (na střídačku s jinými výrobky). Má už tedy spíš tvar hroudy, ale to neva. Výsledek použití je u mě stejný jako s Hedvábnými vlasy - taky velká hříva.

Tyhle přírodní kostičky bych doporučila k vyzkoušení každému. Hlavně majitelky řidších a splihlých vlasů by mohly být příjemně překvapené. Ceny nejsou nijak závratné, i poštovné je nízké a určitě to stojí za to.

Číhat můžete tady. Hedvábné vlasy stojí 130 Kč a Kašmírové vlasy 138 Kč.

Znáte tuhé šampóny? Zaujaly vás? Plánujete vyzkoušet?

9 komentářů:

  1. Teda teď jsi mě úplně nalákala... :) Mám vlasy hodně dlouhé a těžké, takže ve výsledku žádný objem. :/ Třeba by to mohlo pomoct. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to fakt stojí za vyzkoušení. Ale rozhoduj se rychle, aby se nevyprodaly, protože další budou asi až za pár týdnů.

      Vymazat
  2. Mě to zaujalo teda strašně moc, koukala jsem se, že tam má i nějaké jiné šampóny, přijde mi to teda daleko lepší než šampuky od LUSH, tohle si 100% pořídím. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Aha ty další jsou mýdla, málem jsem si místo šampónu koupila mýdlo :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě vyzkouším! I šampon i mýdlo - už mě unavují všechny chemikálie, které do sebe cpeme zvenku i zevnitř... Pomalu ale jistě se s tím snažím něco dělat :)))
    Těším se, až budou šampony k dostání, hned budu objednávat ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Oba vypadají moc dobře, ale obávám se, že mým vlasům by nesedly. Mám jich už tak až dost a musím je krotit, takže ještě větší objem bych neocenila.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si pořídila ten světlý, když paní začínala a když ještě ten tmavý neměla, náhodou jsem na ni narazila, takže jsem nemusela čekat. Já teda musím říct, že jsem zklamaná. Vůbec nepění a mám pocit jako kdybych si vlasy myla obyčejnou kostkou mýdla a pak děsně drhnou. Vypotřebovala jsem půlku jako šampon a půlku jako mýdlo na ruce..

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky,tak já mýdlo Tmavovláska používám od minulého pátku a zatím šílenost.Umývám vlasy každý den,jak mi bylo doporučeno,a příjde mi,že jsou vlasy horší a horší. Ihned po umytí jsou splihlé,navoskované, bez objemu,hrůza!A to je splachuji i octem,jak se doporučuje. Vím,že to chce assi čas,aby si vlasy zvykly,ale nemyslíte,že kdyby si na ně někdy jednou měly navyknout,tak by se to spíše po každém umytí lepšilo?Jsem z toho fakt zoufalá:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, taky jsem si koupila hnědou kostku, mám ji asi týden a už po prvním umytí jsem měla pocit, že si vlasy musím okamžitě umýt znovu, byly zplihlé, těžké a drsné na omak. Tak nevím, jestli má smysl v tom pokračovat Dáša

      Vymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...