středa 30. ledna 2013

Srovnání vlasových olejů

Téměř každá značka vlasové kosmetiky už přišla s nějakým tím vlasovým olejem. Teď jsou prostě olejíčky v kurzu. Jsou ale opravdu tak skvělé?

Já jsem měla zatím možnost vyzkoušet tři: Orofluido, CHI a Elseve od L´Oréalu. Všechny slibují podobné účinky - uhlazení vlasů, vysoký lesk a výživu. 

Jako první jsem se setkala s olejem Orofluido. Výrobce uvádí, že obsahuje výživné oleje, jako je arganový a lněný, tak jsem měla pocit, že když si ho budu na vlasy dávat co nejvíce, tak jim maximálně prospěju. Ale pak jsem po přečtení složení názor změnila.




























Na olej Orofluido jsem už recenzi psala (zde). Z těchto tří olejů má nejhustší konzistenci a také je na vlasech nejvíc "viditelný". Na středně hnědých a světlých vlasech je vidět zlatavý nádech. Když se ho dá na vlasy moc, tak je zamastí a není to ono. Takže opatrně. Ale ikdyž si ho dám málo, tak mi stejně vlasy zatíží a jsou zplihlé.

Olejíček CHI jsem dostala v jednom ze Senzaboxů. Četla jsem na něj hodně chvály, ale mě tedy nijak nezaujal. Je o něco tekutější než Ofofluido a je méně mastný, ale velké mínus je jeho "vůně". Připomíná mi nějakou předrevoluční pánskou kolínskou, prostě něco, co bych si při přípravě na rande na vlasy určitě nedala. A nezdá se mi, že by se po něm vlasy nějak moc leskly.

Olej Elseve je z nich podle mě nejlepší. Je to taková vodička a po rozetření v dlaních není mastný vůbec, zanechává jen takový vláčný film. Vlasům lesk určitě dodá a není to na úkor objemu. Takže u mě vítězí určitě tento.

A jaké je tedy tajemství těchto vlasových olejů? Jaké zázračné složky obsahují?


Složení CHI a Elseve je na spodních fotkách. Složení Orofluida jsem psala už v jeho recenzi. No a prostě na prvních místech nejsou žádné pečující přírodní oleje, ale silikony. Jsou to silikonové bomby. Silikony mají sice uhlazující funkci, zacelí povrch vlasu (jednorázově), dodají lesk, ale také se na vlasech usazují, vytvářejí vrstvu, díky které pak vlasy těžkou a můžou se i lámat. Já se snažím silikonům už nějakou dobu vyhýbat a vlasy se mi hodně zpravily. Získaly znovu objem a zvlnění. Takže hlavně pro ty, kdo si pěstují dlouhou hřívu, se silikonovými olejíčky to nepřehánějte.



Pokud chcete okamžitý efekt, tak tyto oleje ano. Pokud chcete opravdovou výživu, tak dejte přednost olivovému nebo kokosovému oleji nebo zvolte nějakou kvalitní masku.

Používáte nějaký vlasový olej? Jaký je váš názor na ně?

6 komentářů:

  1. Já jsem teda na vlasy před časem akorát používala olejíče od Karla Hadka, ale byl to mycí olej. Chystala jsem se nějaký si na vlasy pořídit, když jsem na ně všude slyšela chválu - hlavně na CHI. No a těma silikonama jsi mě jen odradila, to bych se na to mohla vykašlat:D

    http://crazygingersdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. velmi dobry post :)

    independent beauty blog by she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
  3. vlasové oleje nie sú moji kamaráti...

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám jakýsi cosi, co mamka přivezla z Djerby. Arabské písmo moc neumím, takže název nepřečtu, ale konečky vlasů mi hodně zlepšil, tak moc, že kadeřnice mi brala délku jen o 2cm, místo 10, kterými vyhrožovala... Jen škoda, že jsem na něj nikde tady nenarazila, protože pomalu cítím, že dochází a tak asi nezbude nic jiného, než mamku zase někam vyexpeditovat :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Když už se chceme hrabat ve složení, ten cyclopentaněco, alcohol a trimethylněco v závěsu s dimethylněco hnedka zkraje u Elséve také není žádné terno:-) . Pokud chce někdo na vlasy přírodní olej, tak nějakou "klasiku" v podobě mandlového, ricinového, kokosového a podobně, tam má jistotu. Tady je to prašť jak uhoď :-)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...