pondělí 14. ledna 2013

Kartáč z kančích štětin a gel na vlnité vlasy

Nedávno jsem byla v obchodě s profesionální vlasovou kosmetikou. Sháněla jsem štětinový kartáč, protože ten, který jsem měla už pár let, se nevysvětlitelně ztratil.  

A při tom jsem naslepo koupila stylingový gel na vlnité vlasy. Ikdyž nejsem velkým příznivcem profesionálních kadeřnických přípravků. Vybírala jsem ze tří výrobků a rozhodla se podle složení a podle toho, že tento je prý nejprodávanější.


Takže se pojďme mrknout nejdříve na ten kartáč.

O kartáčování kančími štětinami se píše, že posiluje zdraví vlasů a dodává jim lesk. Musí se kartáčovat pravidelně a prý až sto tahů denně. Asi na tom něco bude, protože i moje babička mi vždycky radila, ať si vlasy kartáčuju. A kartáčovala i císařovna Sisi:-) Kančí štětiny se strukturou blíží lidskému vlasu a je lepší kartáčovat vlas štětinou než vlas plastem.  A další věc - kartáčováním se přenáší přebytečná mastnota od kořínků ke končkům, které jsou většinou suchší a pak se méně třepí. 

Já vlasy nekártáčuju každý den, protože je mám vlnité a kartáčování je narovnává. Ale občas je pořádně rozčešu. A na kartáči pak vidím, jaký binec ve vlasech nosím, kolik prachu se na ně nachytá. Kartáč taky krásně promasíruje pokožku hlavy, aniž by škrábal, to si fakt užívám.

Jediný problém mám s čištěním kartáče. Namotané vlasy ještě vytahat jdou, ale horší je to s prachem. Ten se jednou za čas snažím vyčesat tupírovacím hřebínkem namočeným v mýdlové vodě. Ale pozor, kartáč se nesmí moc namočit.  

Kartáč stál 220 Kč. Kdybych měla vyšší rozpočet, tak by se mi líbíl tento.



A teď něco o tom gelu.

Gel používám na mokré vlasy, ale dá se i na suché. Neoplachuje se. Má spíš tekutější konzistenci a je trochu lepkavý. Jednou jsem si ho dala na vlasy nějak moc a byly opravdu ulepené, takže tady platí, že méně je více. Takže když se použije v optimálním množství, tak vlasy nezatíží a opravdu vytvoří větší vlny, než jsou moje přirozené. I kámoška se mě ptala, co mám s vlasama, že se tak vlní. A vlnky vydrží pěkné až do dalšího umytí, což je super. Abych se vlnila co nejvíce, tak ještě po použití přípravku vlasy mačkám v dlaních. To je takový jednoduchý trik, ale účinný.


Psala jsem (zde) o podobném přípravku od Baley. Jednalo se o stylingový krém na vlnité vlasy. Pokud bych je měla porovnat, tak tento Curly-Q je více tužící, vlasy jsou po něm zvlněné víc a vydrží tak delší dobu. Ten Baleácký dělá taky pěkné vlny, ale spíš jen uhladí a zvýrazní přirozený tvar vlnek.

Tady je fotka vlasů po použití gelu. Vlasy nejsou nijak upravené, styl "jak uschly, tak zůstaly", ale to zvlnění tam vidět celkem jde.


Gel Curly-Q jsem na internetu našla například zde.

Co vy a profi vlasová kosmetika? A kartáčujete?

6 komentářů:

  1. kartáč a všetko o ňom a tie účinky či ako to nazvať mi prídu strašen zaujímavé stojí to pre mňa za skúšku ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt stojí za to mít jeden doma. Je moc příjemné se s ním česat.

      Vymazat
  2. Kartáčuju, ale více než prasátkový kartáč mě zaujal Tangle Teezer, a jsem s ním velice spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tomto kartáči jsem už hodně slyšela a věřím, že pro dlouhovlásky rovnovlásky bude fajn.

      Vymazat
    2. Tak to pozor, já mám vlasy docela dost vlnité :) A nemůžu si na něj stěžovat :)

      Vymazat
  3. Taky mám kartáč s kančími štětinami a už nechci jiný! Od té doby co si vlasy kartáčuji je mám takové jiné... lepší :)) Jedinou nevýhodou je to, že je celkem často a rychle "zaprášený" a špinavý a ne moc jednodušše se čistí :/ Z toho mého (který má ale více štětin a nejsou ve svazcích) to jde celkem těžko...

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...