čtvrtek 3. ledna 2013

Jak zhubnout za 30 dní a už nepřibrat

Poslední dny na každém kroku slyším a čtu, jak chtějí všichni cvičit a shazovat kila. Tak jsem se rozhodla sepsat, jak jsem cvičila a shazovala úspěšně já.

Celé to začalo někdy v červnu na popud mojí kámošky, která se sebou taky už chtěla něco dělat. Já jsem nepotřebovala ani tak hubnout, jako pořádně zformovat postavu. Tak jsme do toho šly spolu a navzájem jsme se podporovaly. Kámoška měla tip na opěvované cvičení podle američanky Jillian Micheals, která má s hubnutím své vlastní zkušenosti a teď je předává dál. My jsme začaly s cvičením s názvem 30 Day Shred.


Cvičí se každý den a cvičení trvá necelou půl hodinu. Ta půlhoďka začínám zahřívacími cviky. Pak je pár minut posilovacích cviků, pár minut kardio a pár minut cviků na břišní svaly. A to se ještě dvakrát opakuje a končí se protahováním. Cviky jsou úplně jednoduché, nemusíte se bát. A to střídání cviků je právě to kouzlo, které zaručí, že cvičení bude fungovat. Budou se pálit tuky a zároveň tvořit svaly.

Prvních deset dní budete na úrovni 1 (video zde), pak se přechází na úroveň 2 (zde) a pak, logicky, na trojku (zde). Mě se nejlépe cvičila právě třetí úroveň, ikdyž by měla být nejtěžší, ale to už jsem byla v dobré formě, skoro jsem se ani nepotila. Ale na začátku, to byla muka. První den už jsem umírala při zahřívacích cvicích. Pak mě dva dny bolelo celé tělo, ale cvičení mě skvěle nakoplo, na další cvičení jsem se vyloženě těšila.



Cvičila jsem s kilovýma činkama, ale pokud je nemáte, tak nevadí. Můžete cvičit s čímkoli, co váží přibližně kilo a padne vám dobře do ruky. Pak budete mít pravděpodobně velkou spotřebu triček, protože toho vypotíte fakt hodně. Jinak není potřeba nic. Vlastně počítač nebo tablet, na kterém si ty videa budete pouštět.

Snad jsem to nepopsala moc složitě. Prostě se cvičí půl hodinu každý den 30 dní po sobě. Cviky jsou velmi jednoduché. Střídají se posilovací cviky s cviky na spalování tuků. Nejtěžší na tom je jen začít. Pak už je úspěch zaručen.

První týden jsem měla více hlad díky zvýšenému výdeji a na váze jsem měla o kilo více:-) Ale pak se tělo přizpůsobilo a váha už šla dolů. A centimetry taky. Já jsem si tedy nějak jídelníček neupravovala a neomezovala se. Neumím si představit si nedopřát to, co mi chutná. Jen jsem třeba zrušila sladké nápoje a začala pít jen vodu, hodně vody. Pitný režim je důležitý A místo toho, abych si dala čokoládovou tyčinku, jsem si dala dobré kafe, na kterém si taky pochutnám.


Já jsem chtěla zpevnit hlavně břicho. Takže jsem navíc cvičila i vnitřní břišní svaly. A to se dělá tak, že při výdechu maximálně vtáhnete břicho a vydržíte několik sekund. Několikrát po sobě. U toho samozřejmě můžete normálně dýchat, jen držíte vtáhnuté břicho. To můžete cvičit několikrát denně v podstatě kdykoli.

Po třiceti dnech cvičení jsem si dala dva dny pauzu a chtěla začít s cvičením Ripped in 30 day (video ke stažení zde). Ale po cvicích, které se dělají v předklonu, mě rozbolely záda, tak jsem s tím sekla a jak záda polevila, tak jsem pokračovala asi měsíc stále dokola s třetím levelem 30 Day Shred. Pak už jsem cvičila jen cviky na břišní svaly, které mi seděly v jednotlivých levelech plus kliky. Když přišel podzim a období nachlazení, už jsem do cvičení neměla energii. Ale váha, ani špíčky nepřibyly. Jak je známo, tak osvalené tělo spaluje více kalorií a metabolismu jede rychleji. Ale samozřejmě je potřeba mít nějaký pohyb a nepřežírat se, aby jste se nevrátily zase tam, kde jste byly před začátkem cvičení.




Teď bych chtěla se cvičením zase začít, ale počkám si, až bude přes den více světla, protože v téhle tmě jsem taková spomalená a nic se mi nechce. A když člověk nemá ten správný elán, tak nemá cenu něco začínat.

Existují ještě i další cvičení od Jillian, například Six Weeks 6 Pack (ke stažení zde), ale to jsem zatím nezkoušela.

Ještě bych chtěla upřesnit, že nejsem žádný odborník na cvičení a hubnutí, jen píšu o tom, co zabralo na mě, na mou kámošku a tisíce dalších lidí (viz. reference za internetu).

Pokud aspoň jednu z vás inspiruju, budu ráda. Věřte mi, fakt to funguje! Přeju hodně úspěchů, ať už budete cvičit cokoli. A hlavně ať vás cvičení baví a přináší vám dobrou náladu:-)

8 komentářů:

  1. Super článek! Já chci taky zhubnout, tak díky za tip:-) Katka

    OdpovědětVymazat
  2. S JM taky cvičím, ale ne tohle. Pustila jsem se do Body Revolution a je to fakt síla... Dobrovolně jsem se vzdala podpatků a jsem ráda, když se někam dopravím v botaskách, protože mě bolí i svaly, o jejichž existenci jsem neměla ani tucha :-))

    OdpovědětVymazat
  3. vážně moc užitečný, hlavně teˇˇd po Vánocích :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jednou jsem zkoušela si s Jillian (která mi nevím z jakého důvodu nahání strach :)) zacvičit ale na tohle jsem prostě líná... A pak to dopadne tak, že nemám žádné svaly a přepere mě pak každý!! Zatím jediné cvičení které mě baví je s Cassey (http://www.youtube.com/user/blogilates?feature=watch) která dělá taková motivační a zábavná videa. A hlavně (co já oceňuji protože je to sranda) jsou challenges na celkem známé songy. ;)))

    OdpovědětVymazat
  5. Už asi 3krát som začínala cvičiť 30days shred, ale nikdy som sa nedostala k druhému levelu :D Po Vianociach som ale v hroznom stave tak snáď tentokrát sa mi to podarí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, jste dobré! Já v tomto nemám pevnou vůli :( Sice nemám zas tolik potřebu hubnout, ale bolí mě klouby, takže bych měla dost posilovat, abych se za pár let nerozpadla. Moje "30days shred" je teď ale v duchu: 1.etapa - vaření, mytí nádobí, zametání a vytírání, vzpírání vzpouzejícího se a řvoucího dítěte v čekárně plné lidí... 2.etapa - vaření, mytí nádobí, žehlení, týdenní nákup se vztekajícím se dítětem se zaklíněnou nohou v nákupním košíku... 3.etapa - no coment... :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, neznáš prosím nějaké hry na hubnutí na xbox 360 s kinectem? Přijde mi to jako zábavná forma hubnutí, ale znám jen Nike Fitness.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...