čtvrtek 6. prosince 2012

Veleúspěšné barvení Lush henou

Henu jsem používala kdysi dávno a měla jsem skvělé vlasy. Pak jsem začla melírovat a vlasy se mi zničily. Tak jsem se rozhodla dát vale chemii a vrátit se zase k heně. 

Zkoušela jsem práškové heny z DM, Henecolor, ale nic mi nechytalo na zesvětlené vlasy, takže jsem chodila se skoro ročním odrostem. Až hena od Lush zabrala. Tramtadadááá:-) Občas stačí ke štěstí málo a mě tohle šťastnou fakt udělalo. No je frustrující, držet se bezchemického předsevzetí a vypadat přitom blbě, jako že si ani neumím nabarvit vlasy.

Barvení henou je procedura náročnější, ale vyplatí se. Hena přece nejen že barví, ale taky vlasy vyživuje a celkově je zlepšuje. Ikdyž kadeřnice říkají, že hena vysušuje a blablabla, ale to jen pro to, že hena a chemické barvy spolu nefungují. 






























Lush hena se tedy musí nalámat, rozmočit v teplé vodě a pak ve vodní lázni (ten hrnek s henou jsem ponořila do kastrůlku s vodou) zahřívat, dokud není horká na dotek. No a pak se naplácá na vlasy a zabalí do sáčku. Doporučuje se nechat působit nejméně hodinu, já jsem nechala tři. Někdo nechává i přes noc. Přesný návod, jak na to je zde.

































Toto jsou fotky vlasů před a po barvení. Pro upřesnění - je to barva hnědá Caca brun. Vlevo nahoře je původní stav. Je tam dobře vidět rozdíl mezi odbarvovanýma a novýma odrostlýma vlasama. Cílem bylo barvu sjednotit. Vpravo nahoře jsou vlasy po prvním barvení. Barva je o poznání tmavší a téměř úplně sjednocená. Dole jsou fotky po druhém barvení, které jsem udělala, podle doporučení (aby barva vydržela déle), za tři dny. Barva je zase o něco tmavější a odrosty už nejsou znát. Na fotce vpravo dole jsem chtěla ukázat ten krásný lesk, který je na nových vlasech. S barvou jsem moc spokojená a jsem překvapená, jak silně hena na vlasy chytila.

Konečný odstín vlasů bych chtěla jednou nějak do měděna, ale teď jsem zvolila hnědou, aby sedla k mé přirozené barvě.

Henu Lush koupíte zde za 355 Kč. Balení vám vystačí minimálně na dvakrát. Já jsem na první barvení použila půlku a na druhé čtvrtinu.

PS: Naučila jsem se dělat koláže z fotek, snad se líbí:-)
  
Máte nějaké zkušenosti s henou?

9 komentářů:

  1. Páni, to je výsledek! :) A já měla za to, že henna je na vlasech jen zvláštně nazrzlá, divně neurčitě žlutočervenooranžová "barva". Netušila jsem, že se dělá ve více "odstínech", nebo jak to mám nazvat. Každopádně mě zatím stále odrazuje ta náročnost při barvení. :/

    Moc pěkný článek a parádní fotky! :)

    Krásný den
    Runa

    runa-ars.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. ááá škoda že nemají něco na pro blond vlasy.. to bych brala :) ale vypadá to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje i blond henna, ale u jiné značky (Henné Color). Používala ji moje kamarádka, co si dlouhá léta dělala melírky a odbarvovala. Nebyla sice po téhle henně klasicky blonďatá, ale odstín byl spíše zlatý, nicméně bez červených odlesků, vypadalo to moc pěkně.
      Verunka

      Vymazat
    2. Ano to je pravda, úplně jsem zapoměla:-) Taky jsem používala blond henu od Henne Color na melírované vlasy. Vlasy jsem po ní měla takové do žluta. Pak existuje i hena bezbarvá, pro regeneraci vlasů.

      Vymazat
  3. já bych teda takovou blond, jakou nosím, s henou nikdy nevykouzlila, bohužel:) ale pro tmavší vlasy je určitě fajn, ale nevím, slyšela jsem na ni i různé negativní věci - alergie, atd.?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to ne, henna je vhodná spíš pro tmavovlásky. Já jsem o alergiích nikdy neslyšela, jen samou chválu. Na webu dlouhevlasy.cz je to největší téma. U henny je jen problém v tom, že se němá kombinovat s chemickýma barvama.

      Vymazat
  4. To vypadá dobře, o heně už nějakou dobu uvažuju.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak toto vyzerá ako zázrak...úžasne ti to chytilo. A ako vyzerajú odrasty po opakovanom umývaní hlavy? Stále sú zjednotené so zbytkom vlasov?

    OdpovědětVymazat
  6. Kombinace barev a henny je celkem mýtus, třeba henna Lamda má takové složení (odstíny zlatá blond, měděná a světle hnědá), že jde kombinovat s chemií (neobsahuje problematické soli a indigo, ale nebarví tak moc divoce jako jiné henny, za mě plus) Mimochodem nejhezčí vlasy jsem měla vždycky při kombinaci obojího, trochu chemie (ale lepší je ta polo, kdy nejde o klasické obyčejné barvy, ale chemii obsahují, minimálně peroxid) a henny. Zkušenosti s přebarvováním henny apod. mám taky, pokud se užíjí správné barvy (hlavně kvalitní) a pracuje se s rozumem, jde to. Každý si musí najít to své, pokud bych měla používat trvale jen henny, vlasy budu mít neskutečně mastné a ošklivé. Vyzkoušeno dlouhodobě. Ale ze zdravotního hlediska vítězí henna. Stačí si najít studie na téma drogeriových a "profesionálních" barev na vlasy. Měly by tam být podobné nálepky jako na cigaretách. Škodlivost kouření se neprojeví hned, stejně tak s barvami.

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...