pátek 21. prosince 2012

DIY: Korálkové náušnice

Náušnice z korálků jsou skvělým dárkem na poslední chvíli. Nebo si můžete vyrobit náušnice pro sebe v barvách přesně podle vašeho přání.

Budete potřebovat korálky, nejlépe tzv. ohňovky (to jsou ty větší korálky) a obyčejné malé skleněné korálky, průhledný vlasec a náušnicové háčky, které můžete získat třeba rozebráním nějakých starších náušnic, které už se vám nelíbí. Postup je velmi jednoduchý, ač se to možná na první pohled nezdá. Hlavně se držte návodu, který je zde. A není to vůbec časově náročné! Výsledek stojí za to. 

Můžete zkoušet různé barevné kombinace. Z mých pokusů se mi nejvíce líbily náušnice z průsvitných smaragdově zelených ohňovek a průsvitných zlatých korálků. Darovala jsem je a fotku bohužel nemám.


Náušnice jsem fotila na obrázcích z časopisu, takže vypadají menší, než ve skutečnosti jsou. Kulička má v průměru cca 1,5 cm.


Tady na fotkách dole jde vidět upevnění kuličky na kroužek a háček. Mě dělá vždycky největší problém se uzlíkem. Aby byl pevný a přitom se dal dobře schovat. Konce pak nechávám delší a propletu do okolních korálků.

Jak se vám náušnice líbí? Vyzkoušíte?

5 komentářů:

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...