středa 13. března 2013

Výživný olej na vlasy? Jojobový

Skoro každá značka vlasové kosmetiky nyní přichází s nějakým zázračným vlasovým olejíčkem, ale po přečtení složení je to vždy chemie s jednorázovým efektem. Takže co takhle vyzkoušet něco opravdu výživného?

Já teď už pár týdnů zkouším jojobový olej lisovaný za studena od značky Saloos. Na serveru dlouhevlasy.cz jsem na něj četla samé dobré reference. Je prý skvělý i na pleť, ale o tom třeba někdy příště.


Olej mám v menším balení s šikovným kapátkem. Voní jemně, mnohem slaběji, než třeba olivový olej. Není příliš mastný, takže ideální pro kosmetické využití.

Používám ho buď na vlasové zábaly nebo každý den na konečky. Zábal si dělám asi tak jednou týdně. Použiju takové množství oleje, aby byly vlasy dostatečně promaštěné a nechám působit přibližně hodinu. Pak vlasy umyju. Olej se dobře vymývá a vlasy nezůstávají mastné. Jsou pak takové měkké a vyživené. 

Na konečky se olej může používat i víckrát denně, já si ho do délek vtírám jednou denně a tady pozor, jen pár kapek, jinak by vlasy umastil. Dvě až tři kapky rozetřu v dlaních a vetřu do konečků. Vlasy olej pěkně oživí, moje suché konce obzvlášť. Dokonce se mi zdají konečky i více zacelené a zdravější, než při používání balzámu od Lush, o kterém jsem psala zde

Takže dlouhovláskám a nejen jim, ale každému, kdo hledá něco přírodního, jemného a výživného, tento olej určitě doporučuji.

Popis oleje v letáčku



Pro vlasové zábaly Saloos doporučuje i dýňový, makadamiový, konopný nebo známý olivový olej. A nesmí být opomenut kokosový olej, který používám taky a psala jsem o něm zde.

Olej Saloos seženete za cca 90 Kč v mnoha eshopech nebo kamenných zdravých výživách, Saloos nemá vlastní eshop.

Děkuji firmě Saloos za zaslání oleje k otestování.

Co na jojobový olej říkáte? Máte vlastní zkušenosti?

3 komentáře:

  1. Něco takového bych potřebovala, podívám se, kde by se dal sehnat.

    OdpovědětVymazat
  2. Něco takového už dlouho potřebuji, děkuji za článek, jsi jednička Evi :))) Myslíš že mi to pomůže na zničené konce?:()

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač a díky:-) Moje konečky taky nejsou právě v nejlepší kondici a to si chci nechat ještě delší vlasy. Olej jim ale viditelně pomáhá, vypadají zacelené a neupadávají při kartáčování, takže určitě všem doporučuji:-)

      Vymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...