čtvrtek 14. března 2013

Božský tvarohovo-kokosový koláč

Recepty nejsou zrovna tématem tohoto blogu, ale tento je tak skvělý, že jsem ho tady musela napsat.

Pokud máte rádi tvaroh a kokos, tak v tomto koláčku si užijete obojího. A protože se nejedná o nějakou obyčejnou buchtu, tak jím určitě dobře pohostíte i náročnější návštěvu. Možná se vám bude zdát postup trochu zdlouhavý, ale příprava je opravdu snazší, než se zdá.

Ingredience:

Těsto:
350 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1/2 prášku do pečiva, 1/8 másla nebo Hery, 2 žloutky, 5 lžic mléka. Těsto má být husté, ale pokud by bylo moc tuhé, tak trochu mléka přidejte.

Náplň:
500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru, 3 žloutky, 2 lžíce rozehřátého másla

Sníh:
5 bílků, 100 g cukru krupice, 100 g kokosové moučky

Postup:

Mouku promícháme s práškem do pečiva a s cukrem, smícháme s žloutky, změklým tukem a mlékem. Těstem vyložíme vymaštěnou a moukou vysypanou dortovou formu. Těsto vložíme do rozehřáté trouby a 10 minut pečeme. Mezitím rozmícháme tvaroh s žloutky, cukrem a tekutým máslem. Koláč vyjmeme a potřeme tvarohovou náplní. Vrátíme do trouby a pečeme dál asi 25 minut. Mezitím ušleháme sníh, přidáme cukr a po lžičkách zašleháme i kokos. Koláč opět vyjmeme, na povrch rozetřeme sladký kokosový sníh, vrátíme do trouby a zapékáme při mírné teplotě, až sníh zrůžoví.

Ať vám chutná!

1 komentář:

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...