pondělí 25. března 2013

Který krém na ruce prošel zimním testem?

Podle kalendáře je už jaro, ale venku je pořádná zima a studený vítr. Teplé rukavice jsem už schovala a moje ruce dostaly celkem zabrat. V takových podmínkách se pak teprve ukáže, který krém na ruce je opravdu dobrý.
 
Používala jsem tři různé krémy: Avocado hand therapy od Crabtree & Evelyn, univerzální Indulonu a vyživující krém od Yves Rocher.


Ruce jsem měla díky chladu a větru hodně vysušené a pokožka byla nepříjemně citlivá. Krém Crabtree & Evelyn v tomto případě vůbec nestačil. Obsahuje sice bambucké máslo a makadamiový olej, ale moje ruce byly stále ve špatném stavu. Řekla bych, že tento krém se hodí spíš na léto, kdy není pokožka rukou tak zatěžovaná. Testem NEPROŠEL.

Takže jsem musela použít osvědčenou modrou Indulonu. Obsahuje vazelínu, která byla původně propagovaná jako mast, díky svým léčivým účinkům. Další významnou složkou krému je lanolin, což je vosk, vylučovaný ovcema. Ruce rychle zvláčňuje a ozdravuje vysušenou kůži. Testem PROŠEL.

Dobré zkušenosti mám i s krémem od Yves Rocher, který příjemně voní a ruce jsou s ním opravdu jemné. Obsahuje glycerin, který se ve zředěném stavu používá ke zvlhčování pokožky. Zajímavostí je, že glycerin je slabě jedovatý, ale v nízkých koncentracích je prakticky neškodný. Krém obsahuje i silikony dimethicone, které mají také zvláčňující účinky. Glycerin a silikony obsahuje i krém Crabtree & Evelyn, ale v menších množstvích. Testem PROŠEL.


Také vaše ruce v chladném a větrném počasí trpí? S jakými krémy máte dobré zkušenosti vy?

4 komentáře:

  1. Takže C&E není takový zázrak že? Já ho taky měla (už ale šel do pryč) a sice sem po něm měla hezky hladké ruce, ale jakmile jsem je umyla, tak byly opravdu přesušené ještě víc než před použitím.. Hrůza a ta cena, to určitě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, čekala jsem od něj více, když ho mají oblíbené celebrity a taky ta cena..

      Vymazat
  2. mám najradšej balzám na ruky a to od nivei určite skús ;)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...