pátek 15. února 2013

Wellness víkend v Beskydech

Jak už jsem v předešlém příspěvku zmiňovala, můj minulý víkend se nesl ve znamení wellness a sportu. 

S mým mužem jsme byli v hotelu Horal ve Velkých Karlovicích v Beskydech. Beskydy jsou krásné a malebné hory. Žádné velké resorty zde čekat nemůžete, ale to je na nich právě to hezké. Hotel mi doporučilo plno známých a měli pravdu, je skvělý. Už jen cesta tam pro mě byla zážitkem, protože takovou zimu v pravém slova smyslu člověk ve městě prostě nezažije. Všude bylo bílo jako v pohádce.


























Při příjezdu do hotelu nás překvapil velký parkovací dům, který se svažuje z cesty směrem dolů k hotelu a ani od cesty, ani z pohledu od hotelu tak veliký nevypadá. Hotel je také ve svahu. V hlavní budově je recepce, restaurace, jídelna, bar a bowling. Ve spodním patře jsou termální bazény a saunový svět. Pokoje jsou v samostatných budovách. My jsme měli pokoj celkem malý, ale moderní a pohodlný, tak nám to ani nevadilo. Ale mají tam i větší rodinné pokoje.

Obzvlášť musím pochválit hotelovou kuchyni, měli jsme snídaně a večeře formou bufetu a fakt jsme si pošmákli. A v restauraci mají úžasné dortíky, hlavně ten čokoládový.


Kapitola sama pro sebe je hotelový wellness, do kterého jsme měli neomezený vstup zdarma. Protože v tuto zimní dobu chodí do wellnessu hodně lidí, i těch, kteří nejsou hosty hotelu, nechali jsme návštěvu wellnessu až na večer, kdy tam už bylo méně lidí.

Součástí wellness jsou bazény, jeden plavecký dvaceti metrový s chladnější vodou a druhý termální, ve kterém jsou masážní trysky, řeka, vodopád a nevím, co ještě. Bazény jsou v prosklené hale a z lehátek se můžete dívat ven. Mě ale ty bazény až tak nenadchly a táhlo mě to spíš navštívit saunový svět, potřebovala jsem se pořádně zahřát. Po vstupu jsme museli sundat plavky a "vyfasovali" jsme prostěradla. Uprostřed kruhové místnosti je vířívka s měnícím se osvětlením vody. Kolem dokola jsou vstupy do jednotlivých místnůstek - nádherně voňavá bylinková pára, bylinková sauna, tepidárium (suchá prohřívárna, velmi příjemné), sprchy a ochlazovací bazének. Úzkou chodbičkou se projde do velké odpočívací místnosti s mnoha lehátky, a pozor, se třemi vodními postelemi, které jsou fakt luxusní. Jedna stěna místnosti je opět prosklená, takže se můžete kochat výhledem ven. Vedle této místnosti je klasická sauna, ve které bývá 80 a 100 stupňů celsia. V sauně by se mělo vydržet asi 15 minut, ale já mám dost už po pěti, nerada se opékám za živa:-) A ze sauny můžete vybehnout ven, šupnout do ledové vody nebo se vyválet ve sněhu, což se stalo mě, nechtěně podotýkám. Po tomto šoku jsem se ohřívala v bazénku s teplou vodou, který je také venku a z celého saunového světa se mi zamlouval nejvíce. Kombinace teplé vody, hořících svíček, padajících sněhových vloček a tmy je nezapomenutelná.

Další večer jsme šli už přímo jen do saunového světa, abysme si ho pořádně užili.

Foceno v podvečer. Ještě si představte to absolutní ticho.



V Karlovicích je na každém kopci nějaká sjezdovka. Hned u hotelu je 400 m dlouhá, nebo spíš krátká, mírná sjezdovka, vhodná pro děti a začátečníky. My jsme jezdili na tři kilometry vzdálenou sjezdovku Razula, která má 1000 m a je celkem prudká, takže skvělá lyžovačka.

U hotelu je kluziště. Měli jsme štěstí na počasí, takže jsme si celkem dobře zabruslili.

Ještě bych chtěla dodat, že hotel je vhodný i pro rodiny s dětmi, pro které jsou připraveny i různé zábavné programy a taky se můžete ubytovat třeba se psem.

Stránky hotelu jsou zde.

6 komentářů:

  1. ahoj, právě jsem narazila na Tvůj blog a jsem Tvá nová čtenářka! :-)
    musela to být paráda!!! jen je mi teď po tom čtení o sauně a teplé vodě strašná zima :-D

    mujfialovysvet.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo to vypadá úžasně:)

    OdpovědětVymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...