čtvrtek 9. května 2013

Micelární voda Lirene vs. Bioderma

Pravděpodobně už všichni znají zázrak jménem micelární voda. Tak jen rychle zopáknu pro ty, co zatím neměli tu čest. 

Jedná se o pleťovou vodu s obsahem micelů, která čistí a odličuje obličej včetně očí. Dá se používat ráno i večer a není ji potřeba oplachovat. Neměla by dráždit pokožku a zanechávat lepkavý pocit. Prostě jemnost vody s přídavkem čistící síly.

Já jsem začala používat vodu Bioderma na doporučení sestry a konečně jsem tak našla vyhovující odličovací přípravek. Po úspěchu Biodermy, nejen u mě, začaly micelární vody vyrábět i další značky. Uvažovala jsem o vyzkoušení nějakého konkurečního výrobku a díky Ladyboxu se ke mě dostala voda Lirene. Lirene jsem už vyzkoušela a můžu říct, která je podle mě lepší.



Abych byla ve srovnání opravdu objektivní, asi týden jsem si každou polovinu obličeje odličovala jinou vodou. Levou stranu měla na starost Lirene a pravou Bioderma. Při průběhu odličování jsem si nevšimla velkých rozdílů. Obě vody jsou jemně parfémované, což mě nevadí. Spotřeba odličovacích tampónků byla stejná. Lepkavý pocit, ani žádné pálení nebo jiné nepříjemnosti se neudály. Odlíčení očí proběhlo v obou případech dobře, ale ráno jsem měla levé oko (chtěla jsem napsat"oči na levé polovině obličeje":-) trochu umazané od zbytku řasenky. Takže v případě Lirene je potřeba na oči trochu víc "přitlačit", aby bylo odlíčení dokonalé.

Voda Lirene je určena pro všechny typy pleti, kdežto u Biodermy si můžete vybrat vodu pro mastnou, citlivou a dehydratovanou pokožku. Já nějak přecitlivělá nejsem, ale u někoho, kdo má jemnou pokožku, to může být kritérium výběru.

Z pohledu používání se mi zdá skvělý dávkovač od Biodermy. Stačí položit tampónek a zmáčknout. Lirene se dávkuje klasicky vylitím z lahvičky. Naleju tak na tampónek vždy až moc a tak si obsah až moc rychle spotřebovávám. Ale ten dávkovač u Biodermy není standard, vody od Biodermy jsou taky klasicky vylévací.


Tady je ještě složení. Já z toho nic nevyčtu, nejsem chemik, ale pokud by to někoho zajímalo, tak může studovat. 

Takže jaký je verdikt?

Abych řekla pravdu, tak mezi Lirene a Biodermou velký rozdíl nevidím. Jsou to takové dost podobné ségry. Až mi dojdou, tak si bez obav koupím Lirene. Největší rozdíl je v ceně. Lirene 200 ml stojí 89 Kč, Bioderma 500 ml stojí 499 Kč, ale dá se sehnat i levněji. Já jsem ji koupila v akci 1 + 1 zdarma. Bioderma 250 ml by měla být za 359 Kč. Když bych si to měla přepočítat, tak 250 ml Lirene by vyšla na 111 Kč. Lirene se prodává v drogériích, Bioderma v lékárnách.

Takže kolem a kolem, dobré odličovací vlastnosti a příznivá cena, s odřeným zadkem vyhrává Lirene.

Používáte micelární vody? Co říkáte na Lirene a Biodermu?

8 komentářů:

  1. Pche, já jsem micerálkou nepolíbená, pořád se úspěšně držím odličovacích olejů :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mám zkušenost s Biodermou a Eucerin..;) Výborné jsou obě:) Podle mě je to jeden z nejlepších vynálezů na odlíčení:)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za typ!:)

    Právě na mém blogu probíhá giveaway o balíček kosmetiky a překvapení! Budu ráda, když se zapojíš:)

    OdpovědětVymazat
  4. V koupelně v přízemí mám mamka růžovou Biodermu a když se náhodou odličuju tam, tak po ní sáhnu. Ale jinak mám raději na odličování mléka.

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, tak já si kupuju biodermu, asi příště zkusím lirene)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem kosmetický elév a o micelární vodě slyším tedy od tebe poprvé. S odličovači mám obecně špatné zkušenosti, takže mě to dost zaujalo. Půjdu pro začátek pro Lirene. Na oči mám ale odličovač od MaryCay a ten bych za nic nevyměnila. Už mi dochází, tak budu muset zase zainvestovat, ale protože ho mám hlavně na oči, tak mi vydrží strašně dlouho. Kreativně s Ladybird

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud myslíš od MaryCay ten dvoufázový, tak ten je super. Ale co jsem poznala micelární vodu, tak už se mi nechtělo používat něco dalšího na oči, takže poputoval k mamce.

      Vymazat

Díky moc za komentář a těším se na další:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...